FLEUR

Peertjes Petite Fleur

Geboren: 22 april 2011

Kleur: Bruingrijs

Hoogte: 33.5" (85 cm)

Vader: GP Oscar Wilde Side, donkerbruin-bont, 31"

Moeder: Gardner's Annie Belue, bruingrijs, 30"

Fleur is onze eerste (en met haar 85 cm onze grootste) merrie. Een buitengewoon vriendelijke, vrijmoedige merrie, altijd in voor een knuffel en nooit humeurig. Ze is voor haar veulens een heel lieve, ontspannen moeder. Tot nu toe schonk ze ons eerst 3 hengstveulens: in 2015 de donkerbruine Tingoyesa Floris (vader: Peertjes Lucky Luke) en in 2017 de grijze Tingoyesa King Louie (vader: Robin Hoods Scooter). Op Bevrijdingsdag 2019 kreeg ze een heel fraai gitzwart hengstveulen, Tingoyesa Cuba Libre, van het zwarte hengstje van Mini-ezelstal Marsala, LN Trevor D. En op 19 april 2021 van dezelfde vader haar eerste dochter, Tingoyesa Silver Rose. In juli 2023 werd Janis Joplin geboren, mooie grijze dochter van de kleine bonte N&D's Lonestar Charmin Charlie.

BETTY

Gardner's Betty Boop

Geboren: 11 mei 2007

Kleur: Gray-dun / rossig grijs

Hoogte: 31,25" (79 cm)

Vader: MGF Redman, rood, 31,5"

Moeder: Gardner's Megan, gray-dun, 34"

Onze tweede merrie Betty is de leading lady van de kudde. Die positie nam ze als oudste van de kudde over van de meer bescheiden Fleur. Betty laat zich de (spreekwoordelijke) kaas niet van het brood eten en zorgt dat ze vooraan staat als er eten of knuffels uitgedeeld worden. Nadat ze ons op 16 juni 2016 had verblijd met ons tweede veulen Tingoyesa Tommy Boy (zoon van Ass-Pirin Acres Masseau), bleek ze ook een liefhebbende maar strenge moeder te zijn, die haar veulen een gedegen opvoeding geeft. In juni 2018 beviel ze van een mooi merrieveulen, Tingoyesa Dushi Sorpresa. De vader was het fraaie zwarte hengstje LN Trevor D. Van dezelfde vader kreeg zij op 4 juli 2019 een prachtig klein hengstveulen, Tingoyesa Independence (Indy). Op 28 augustus 2020 werd Betty's volgende veulen geboren, Tingoyesa Audacious August; ditmaal was de vader N & D's Lonestar Rowdy. In de zomer van 2021 werd Betty opnieuw door Rowdy gedekt, en op 16 juli 2022 resulteerde dat weer in een mooi bont hengstje, Tingoyesa Jules Verne. In de zomer van 2023 werd Betty gedekt door Moleneind's CB Newsflash. Wellicht een rood veulen in 2024?

SHINE

Marsala's Hello Sunshine

Geboren: 25 augustus 2016

Kleur: Zwart

Hoogte: 31.75" (80,5 cm)

Vader: LN Trevor D, zwart, 30"

Moeder: Heiken's Ark Fifi M, bruin, 30,75"

Sinds het voorjaar van 2017 maakt ook deze donkerharige schoonheid deel uit van onze kudde, en daar zijn we heel blij mee! Een knap dametje van goede komaf, goedgebouwd met veel bone en een geweldig lief, stabiel karakter. In april 2021 kreeg ze haar eerste veulen, June. De vader is de bonte Rogier van Maasveld. In de zomer van 2022 werd Shine gedekt door de bonte N&D's Lonestar Charmin' Charlie. Eind mei 2023 werd haar mooie zwarte dochter AnnaMae geboren.

DUSHI

Tingoyesa Dushi Sorpresa

Geboren: 3 juni 2018

Kleur: Bruin/grijs

Hoogte: 31,25" (79 cm)

Vader: LN Trevor D, zwart, 30"

Moeder: Gardner's Betty Boop, gray-dun, 31,25"

Betty Boop verraste ons met dit mooie merrietje: twee uurtjes nadat we Betty nog gecheckt hadden en alles rustig leek, zagen we de kleine Dushi plotseling op de stalcamera naast haar moeder staan. Vandaar haar naam Dushi Sorpresa, oftewel Sweet Surprise. Dushi is een elegant ezeltje met een erg lief, open en vrolijk karakter. Ze doet haar naam Dushi (Papiaments voor schatje) eer aan. In de zomer van 2023 werd ze gedekt door de mooie rode hengst Moleneind's CB Newsflash. We hopen op een mooi en gezond eerste veulen voor haar in 2024!

ROSIE

Tingoyesa Silver Rose

Geboren: 19 april 2021

Kleur: Donkergrijs, NLP/black muzzle

Hoogte: 32" (81cm)

Vader: LN Trevor D, zwart, 30"

Moeder: Peertjes Petite Fleur, bruingrijs, 33,5"

Nadat de combinatie van Fleur en Tedje (Trevor D) in 2019 al een NLP-veulen opleverde, de gitzwarte Cuba, gebeurde dat in 2021 opnieuw. NLP = No Light Points, dus het ontbreken van meelsnuit, lichte oogringen en lichtgekleurde buik zoals de meeste ezels die hebben. Dit is een autosomaal recessieve eigenschap waarvan Fleur en Ted kennelijk beide drager zijn. Rosie was een stevig, vrijmoedig veulen dat dol was op aandacht. Ook nu ze is opgegroeid, blijft ze een liefhebber van kattewaad, zoals veters trekken en zakkenrollen, en haar favoriete hobby blijft enorm in de weg lopen wanneer we stal en weiland uitmesten. Daarom, en vanwege haar ondeugende zwarte snoet, wordt ze ook wel Apekop genoemd.

June

Tingoyesa June Bug

Geboren: 7 juni 2021

Kleur: Bruin

Hoogte: nog niet volgroeid

Vader: Rogier van Maasveld, grijsbont, 30,3"

Moeder: Marsala's Hello Sunshine, zwart, 31,75"

June kwam (na een tamelijk zware bevalling) ter wereld als eerste veulen van onze mooie zwarte Shine en de bonte Rogier van Maasveld, het vriendelijke 77 cm kleine hengstje van Stal Moleneind. Een goedgebouwd bruin meisje met een vriendelijk open karakter.